Sokan vállalkoznak interneten Szlovákiában

2012-10-07 14:08:00 j.protic

hírkép

Egyre több szlovákiai vállalkozó határozza el, hogy az interneten fogja árulni termékeit. Míg tavaly havonta nyolcvan új internetes üzletet alapítottak, idén ez a szám megduplázódott. Igaz, növekszik a csődöt jelentő cégek száma is – olvasható a SITA hírügynökség jelentésében.



A Heureka.sk szlovákiai portál adatai szerint a legnépszerűbbek az elektronikus cikkek, ruházati termékek, parfümök és könyvek árusításával foglalkozó internetes oldalak. Az idei évben megduplázódott a boltok nyílásának üteme.

"Az újonnan nyílt internetes üzletek között többségben vannak a kicsi vállalkozások, elsősorban azok, melyekkel az emberek egy kis mellékes jövedelemre próbálnak szert tenni a munkájuk mellett" - jelentette ki Kamil Demuth, a portál projektmenedzsere .

A felmérés bemutatója rámutatott, hogy a növekvő szám egyben azt jelenti, az üzletek konkurenciája is egyre nagyobb. A verseny azt eredményezi, hogy a termékek készítői és eladói nem csak egyre olcsóbbak próbálnak lenni, hanem nagy hangsúlyt fektetnek a vevők jó személyes tapasztalataira is, egyre nagyobb fontosságot tulajdonítanak a visszajelzéseknek.