Villogtathatott Rezesova a halálos ütközésnél

2012-09-22 15:03:00 szorenyi.p

hírkép

Nem emlékszik arra, hogy bármilyen gépjárművet üldözött volna Eva Rezesová, az augusztusban 4 halálos áldozattal járó közlekedési baleset okozója. Ügyvédjén keresztül cáfolja annak a kamionsofőrnek a tanúvallomását, aki arról beszélt, hogy látta, amint a szlovák milliomosnő BMW-jével a leállósávba kényszeríti a később felborult Fiat Puntót. A balesetben 4-en vesztették életüket.



Indítványoztam, hogy az ügyészség vizsgálja ki, kicsoda szivárogtatta ki az ügy szempontjából fontos információkat a balesettel kapcsolatban. Nem volt semmiféle inzultus a Fiat Puntóban utazók és Rezesová között – fejtette ki Rezesova magyar ügyvédje. Szerinte életszerűtlen, hogy egy lassan haladó kamionos végig figyelemmel kísérjen egy 10 kilométeres szakaszon át tartó konfliktust.

Ám a kamionos azt mondta, azért látta a történteket, mert éppen őt előzte a Fiat puntós, amikor a BMW nagy sebességgel megérkezett, és ez a hirtelen fékezés bosszanthatta fel a luxusautó sofőrjét. Mint ismeretes a Punto valószínűleg jóval lassabban ment, mint a BMW.

A kamionsofőr szemtanú állításai között szerepelt az is, hogy a Fiat vezetőjét meg akarta büntetni a milliárdosnő, amiért az nem húzódott félre, és fékezésre kényszerítette.

A rendőrség azonban – a Blikk információi szerint – nem veti el a kamionsofőr vallomását, ugyanis, ha valóban üldözte a Fiatot Rezesová az autópályán, akár le is fékezhetett, hogy előnyt adjon neki, hogy aztán megint nagy sebességgel közeledjen felé, és riadalmat keltsen az utasokban. Az általa vezetett BMW X5-ös terepjáróval ezt könnyen meg is tehette, hiszen az autó 6,5 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, ahonnan 20 másodperc alatt gyorsul 200-ra.

Rezesova állítólag annyit azért elismert, hogy amikor a belső sávban ment, akkor a lassabb autókra rá szokott villogni, most is történhetett ilyen.