Riksával jött a miniszter

2012-09-19 17:27:00 j.protic

hírkép

A szlovák kormány tagjai támogatják a mobilitás hetét: nem autóval érkeztek a kormányülésre, hanem alternatív módon. Martin Glváč védelmi miniszter például riksával.



A hírügynökségek beszámolói szerint Glváč nem utasként ült a riksában, hanem keményen tekert. Utasa saját testőre volt. Problémái csak a kanyarokban akadtak, egyébként – mint mondta - kellemesen utaztak. A miniszter reggel a parlamentben tárgyalt, a várdombról pedig gurultak, leegyszerűsítve így az utat.

Robert Fico kormányfő gyalog ment munkába, így csaknem lekéste a kormányülést. Az emberek elmondása szerint sokszor megállították személyes problémáikkal. „Ha nem állított meg 30 ember, akkor egy sem, a fél világ ügyét elintéztem reggel” – jegyezte meg.

Ján Richter munkaügyi miniszter és szóvivője elektromos kerékpáron érkezett, Ľubomír Jahnátek földművelésügyi, Zuzana Zvolenská egészségügyi, Peter Kažimír pénzügyi és Dušan Čaplovič oktatásügyi és Miroslav Lajčák külügyminiszter azonban gyalog. Tomáš Malatinský gazdasági miniszter a kerékpárt választotta, Robert Kaliňák belügyminiszter pedig nosztalgiából a trolit. „Ezzel a trolival jártam a parlament alá zeneiskolába, klarinétra és szaxofonra” – árulta el.

A főváros vezetése egyedi módon járul hozzá a mobilitás hetének sikeréhez. Mindenki, aki rendelkezik hajtási igazolvánnyal egy hétig ingyen veheti igénybe a városi tömegközlekedést.