Szexidőt kaptak a szülők az óvodától

2012-09-18 14:05:00 j.protic

hírkép

Érdekes ajánlatot tettek a dániai Graeshoppen óvoda alkalmazottjai a szülőknek. Hogy növeljék a születésszámot, és munkát biztosítsanak maguknak az elkövetkező években is, múlt hét csütörtökön este ingyenesen nyitva tartották az ovit, hogy a szülők zavartalanul szexelhessenek otthon.



Dorte Nyman, az óvoda egyik alkalmazottja elmondta, sikeres volt a projekt, a 42 oda járó gyermekből 20 ott maradt este is. Az óvónők zenés bulit rendeztek nekik, és válaszoltak a kíváncsi kérdésekre is. „Azt mondtuk nekik, hogy azért vannak itt, hogy a szüleik beszélgethessenek egymással” – mondta Nyman.

Az óvónő tudja, hogy nem minden szülő élt a szabad két órával. „Sokan azt mondták: elhozzuk a gyerekeinket, de újabbakat tőlünk már ne várjanak” – árulta el Nyman.

Hozzátette: érdeklődés esetén az Odense környékén található óvoda alkalmazottai hajlandóak a szokatlan esti órákban munkába járni, figyelmeztetni akarnak ugyanis az alacsony születésszámra, és hozzá akarnak járulni ennek megváltozásához. Anyagi vonzata is van az óvoda kezdeményezésének, kevés gyerekesetén csökken az állami hozzájárulás mértéke is.

Az információt a www.bbc.co.uk hírportálon tették közzé..