A történelem legszebb női egy hotelben

2012-09-17 15:05:00 V.J.

hírkép

Az emberiség történelmének mozgatója sokak szerint a Nő. Annyi bizonyos, hogy a leghatalmasabb uralkodók, a legpusztítóbb háborúk, a világot átformáló kulturális változások mögött nem kell sokat keresni egy hatalmas és gyönyörű asszonyt. A világtörténelem legszebb női című látványos könyv szerzője, Kiss Róbert Richard a Hotel Benczúrban találkozott az izgalmas kötet olvasóival.



A Prima Primissima díjas szerző kötetlen beszélgetés, különleges játék és sok kulisszatitok bemutatása közben mesélt arról, miért is fontosak számára a lapokon megelevenedő szépséges hölgyek. A bemutató során megszólaltak a fotókon szereplő modellek, akik életre keltették Pocahontas, Marilyn Monroe, Ágnes Sorel, Mata Hari, és még számtalan különleges asszony alakját.

A beszélgetés során persze az is kiderült, hogy a szépség fogalma igazán szubjektív, sőt az évszázadok során folyamatosan változott. Más miatt ragadtak fegyvert az elbűvölt férfiak Szép Heléna korában és egészen más miatt lett bálvány Agnes Sorel vagy Marilyn Monroe. Kiss Róbert Richard könyvében nem akarta megfejteni az örök szépség titkát. Mint elmondta, ami a képeken látható, az álom és valóság együtt.

A rendezvényen kiderült, hogy a korukban birodalmakat irányító nagyhatalmú és csodálatos asszonyokról mára már vajmi keveset tudunk. Viszont észre sem vesszük, most is mennyire hatnak személyiségükkel kultúránkra, a divatra, sőt, a nőkről alkotott elképzeléseinkre.