Lőttek a rendőrök a cigicsempészre

2012-09-14 11:44:00 j.protic

hírkép

A szlovák-ukrán határvidék már jóideje a cigarettacsempészek paradicsomának számít. Nincs nap, hogy ne érkezne jelentés az illegálisan behozott dohányárú leleplezéséről. A napokban

akciófilmbe illő autós üldözés játszódott le a Nagymihályi járásban. A rendőrök egy cigaretta-csempészt vettek üldözőbe, akit még a leadott lövések sem állítottak meg.

 



A rendőrség mozgó beavatkozási egységének egyik járőre a nagymihályi járásbeli Jósza községben próbálta megállítani a Citroën Evasion típusú kocsit, a sofőr azonban menekülni kezdett. Az üldözésbe egy további rendőrkocsi is bekapcsolódott.

A sofőr az ismételt rendőri felszólításokat teljesen figyelmen kívül hagyta, s Nagymihály irányába próbált elmenekülni. A városba érve lelassított, s a még mozgó járműből kiugorva futva menekült. Közben kocsija egy közlekedési táblának ütközött.

A menekülő fiatalembert a rendőrök által leadott lövések sem késztették megállásra, ám végül utolérték. Még ekkor is ellenállt, s csak közelharcot követően tudták őrizetbe venni.

A rendőrség közlése szerint a sofőrt a nagymihályi kórházban ápolásban részesítették, de továbbra sem működött együtt a rendőrséggel, sem az orvosokkal, nem fedte fel személyazonosságát sem.

Autójában 1 147 kartonnyi csempészett cigarettát találtak, melynek piaci értéke közel 33 ezer euró. Az üggyel kapcsolatban a Pénzügyrendészet bűnügyi osztálya folytatja a nyomozást.