Népszerű a világ legrosszabb szállodája

2012-09-11 10:28:00 j.protic

hírkép

Rettenetes híre van az interneten az amszterdami Hans Brinker Budget Hotel elnevezésű szállodának. A rossz recenziók ellenére mégis ezrek szállnak meg itt, köszönhetően a kreatív és igazmondó reklámkampánynak – olvasható a bumm.sk hírportálon.



Piszkos szobák, ételmérgezések – elég ok arra, hogy az emberek távol tartsák magukat egy ilyen szállodától. A Hans Brinker Budget Hotel azonban épp ezzel a taktikával csábítja az utazókat. A világ legrosszabb hotelje címmel büszkélkedő szálloda nem tervez változásokat.

A szálloda már 16 éve működik. A szállóvendégek a közömbös személyzetre, a rettenetes reggelikre, a piszkos törülközőkre panaszkodnak leggyakrabban, de előfordultak már a szállodában poloskák is. Az ágynemű rendszerint szakadt, az ágyon pedig az előző vendég haját is megtalálhatja, aki egy kicsit jobban szétnéz. A hotel azonban majdnem mindig teltházas. A tulajdonos ugyanis nem ferdít, az igazat írja szolgáltatásaik minőségéről. A turisták pedig hitetlenkedve özönlenek a hotelbe, hogy megtapasztalják: viccről van szó, vagy a valóságról.

Az egész üzlet egy egyszerű kampánnyal kezdődött – a „Világ legrosszabb hotelje” című kiadvánnyal, mely a luxushotelek túlzó, közhelyes kiadványainak paródiája. A plakátokon felbukkan például egy ablak, mely egy téglafalra néz. A képen a következő felirat olvasható: „Rosszabb már nem lehet”. A plakáton látható másik fotón az függönyök már be vannak húzva, a következő megjegyzéssel: „Azért mi igyekszünk”.