Kérdezd a bíborost

2012-09-10 08:30:00 j.protic

hírkép

A közösségi média felé nyit a bécsi érsekség: Christioph Schönborn érsek, osztrák bíboros saját csatornát indít egy videomegosztó portálon szeptemberben - számolt be róla az osztrák közszolgálati rádió.

 



Az egyházi kommunikációnak is haladnia kell a korral, a fiatalok kedvelt kommunikációs csatornáin, a közösségi médiában is elérhetőnek kell lennie az érsekségnek és a vezetőinek - mondta Michael Prüller szóvivő az ORF-nek.

Az érsekség által létrehozott, Frag den Kardinal (Kérdezd a bíborost) című honlapra a YouTube segítségével videoüzenet formájában kérdéseket lehet feltölteni, amelyek közül az érsek minden héten megválaszol egyet. Az érsekség fontosnak tartja a párbeszédet, és hogy az egyház ne legyen személytelen a hívők szemében - hangsúlyozta a szóvivő. A videoüzeneteket szeptember harmadik hetétől várják.

Habár az üzenetek közül a "gyalázkodóakat" kiszűrik és nem teszik közzé, az érsekség nem akar kitérni a kényes témák elől sem, mint például az egyházi szexuális erkölcsre vonatkozó kérdések - mondta Michael Prüller.