Mellesleg erősek

2012-08-27 14:47:00 szorenyi.p

hírkép

Budapesten megnyitotta első magyarországi, egyben első kelet-európai éttermét a Hooters nemzetközi étteremlánc. Arról híresek, hogy szinte mindig dúskeblű és mélyen dekoltált ruhát viselő lányok a pincérnők



A cég közleménye szerint a Chanticleer csoport tavaly januárban vásárolta fel a Hooters éttermeket üzemeltető, illetve a franchise jogokat gyakorló Hooters of America vállalatot. Az étteremlánc az akvizíció után újabb lendületet kapott, a magyarországi nyitás a kelet-európai terjeszkedés első lépése. A budapesti Liszt Ferenc téren három szinten, 280 férőhellyel várja a vendégeket az étterem.

Az első Hooters az Egyesült Államokban, Floridában nyílt 1983-ban. Jelenleg az USA 44 államában és a világ 27 országában összesen 460 étterem tartozik a laza hangulatról, a csirkeszárnyakról és a csinos pincérnőkről ismert lánchoz.

A tájékoztatás szerint a Chanticleer Holdings Europe jelenleg 110 embernek ad munkát Magyarországon. Azt tervezik, hogy Budapesten építik ki a cég regionális központját, így később, amikor további európai országokban nyitnak éttermeket, újabb munkahelyeket teremtenek Magyarországon.

Vannak alapanyagok, amelyeket kötelezően az Amerikai Egyesült Államokból rendel a budapesti Hooters, de a cég számos magyar beszállítóval is szerződést kötött. Az elképzelések szerint a további külföldi üzletnyitások esetén Magyarországon gyártatnának például bútorokat, dekorációs és design elemeket, étlapokat, marketinganyagokat, és innen szállítanák a környező országokba.

A további üzleti tervekkel kapcsolatban annyit közöltek: Magyarországon három-négy éttermet terveznek. Még nincs döntés, hogy saját tőkéből vagy további partnerek bevonásával, de keresik a lehetőségeket más európai országokban is.