Tony Scottnak nem volt agydaganata

2012-08-22 15:43:00 j.protic

hírkép

 

Nem volt agydaganata Tony Scott brit filmrendezőnek, aki vasárnap lett öngyilkos - derült ki a halottkémi vizsgálatból. További vizsgálatok kellenek, hogy ezt teljességgel kizárhassák.

 



Craig Harvey, a Los Angeles-i halottkémi hivatal illetékese kedden megerősítette azokat a sajtóértesüléseket is, amelyek szerint Scott családja is azt közölte a hatóságokkal, hogy a 68 éves filmrendezőnek nem volt agydaganata és semmiféle más súlyos betegsége. Az illetékes hozzátette, hogy további laboratóriumi vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy teljeséggel kizárják a rákot.

A halottkémi hivatal közlése tovább övezi a rejtélyt Tony Scott halála körül. A Top Gun (1986), Az utolsó esély (1995) és a Kémjátszma (2001) című nagysikerű filmek alkotója helyi idő szerint vasárnap, nem sokkal dél után ugrott le a Los Angeles déli részén húzódó Vincent Thomas hídról. Szemtanúk állítólag azt mondták a hatóságoknak, hogy Scott "hezitálás nélkül" vetette le magát az 56 méteres magasságból. Holttestét három órával később találták meg a búvárok.

Scott irodájában búcsúlevelet találtak, gépkocsijában pedig azoknak a személyeknek a listáját, akiket értesíteni kell. A búcsúlevél tartalmát nem hozták nyilvánosságra a hatóságok.

Az angliai North Shieldsben született filmrendező a Top Gun című film folytatásának előkészületeivel töltötte utolsó napjait. Múlt pénteken Tom Cruis-zal is találkozott, hogy közösen keressenek helyszínt a katonai dráma második részéhez.