Pitbull tépett szét egy nőt Szlovákiában

2012-08-19 17:20:00 j.protic

hírkép

Pitbull tépett szét egy ötven év körüli nőt Közép-Szlovákiában, a nagykürtösi járásbeli Szuhány (Sucháň) község közelében.



A tragédia állítólag egy a község közelében lévő tanyánál történt, ahol egy svájci-szlovák kettős állampolgárságú férfi nagyjából 20 harci kutyát tenyésztett, hobbiból.

A falu polgármestere a Sme napilapnak azt mondta, a tulajdonos gyakran nem volt otthon, így a tragédiakor sem, s ilyenkor egy nő és egy férfi gondozta az állatokat.

Pénteken csak a nő tartózkodott a tanyán, s vélhetően sétálni indult a pitbullal. Ezt egyébként a tulajdonos állítólag megtiltotta neki, mivel a kérdéses kutyát külünösen veszélyesnek tartotta, s úgy rendelkezett, csak kikötve lehet, nem szabad a tanyán kívülre vinni.

Miután a kutyákat gondozó férfi megérkezett a tanyára, nem találta az asszonyt, ezért keresésére indult. A tanyától nem messze talált rá szétmarcangolt holttestére, állítólag a különösen veszélyes pitbull végzett vele.A helyiek azt mondják, a többi kutya később széttépte a támadó állatot.

A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az esetről, folyik a vizsgálat.