Szódavízzel és szörppel fizetett a prostiknak

2012-08-12 13:42:00 szorenyi.p

hírkép

Tréfás-pikáns történetre bukkantunk. 1897-ben jártunk, amikor egy megtévedt, de kéjvágyó szódavízgyártó sikkasztott. Pontosabban szódával és szörppel fizetett a helyi bordélyháznka  szolgáltatásokért. Erotikus múltidéző Pécsről.



A Pécsi Vendéglősök Szódavízgyártó Szövetkezetének üzletvezetője a honfoglalásra emlékező ünnepségsorozat szenzációitól hangos ezredévet követő esztendőben szerzett magának szakmainak éppen nem mondható, ámde nagyon is kétes értékű hírnevet. Legalábbis így számolt be a helyi újság egy bírósági tárgyalásról.

A Kígyó utcai piroslámpás házak könnyűvérű lányainál könnyelműen felhalmozott – Tabacsek Józsefné bordélyüzletében 6 forint 40 krajczár, Vankovics Pálné bordélyüzletében 20 forint 40 krajczár összegű – adósságát is a szövetkezet tulajdonát képező szódával és szörppel egyenlítette ki!

A bíróság előtt azt adta elő védekezésül, hogy a hűvös ősztől, az utcákat ellepő sártól és a hulló levelektől annyira elkeseredett, hogy valami melegségre vágyott.

Az egyébként nős, egy gyermekes 30 éves férfit a Pécsi Királyi Törvényszék 1897 decemberében meghozott ítélete szerint hűtlen kezelésért kétheti fogházra és egy esztendei hivatalvesztésre ítélték. Utána pedig tiszta (szóda)vizet öntehett a pohárba.