Kritikus a vihar utáni helyzet Vácott

2012-07-30 10:17:00 szorenyi.p

hírkép

Csaknem háromszáz bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez Pest megyéből a vasárnap délután kitört vihar és a heves esőzések miatt; Szentendrén és Vácott még harminc-negyven helyszínre várják a tűzoltókat.



Vasárnap estig 156, hétfő reggel 6 óráig összesen 289 káreseményt regisztráltak. A tűzoltók leggyakrabban fakidőlésekhez vonultak (17 épület és 12 jármű károsodott a rádőlt fa miatt), de a szél által megbontott tetők helyreállítása is sok munkát ad.

Szentendre és Vác térségében még mindig kritikus a helyzet - közölte az igazgatóhelyettes. Ebben a térségben tombolt legerősebben a vihar, amely hatalmas esőzéssel párosult, komoly károkat okozva az ingatlanokban és az utakon. Mindkét településen még harminc-negyven káreset elhárításához várják a tűzoltókat, de a megyei igazgatóságon folyamatosan csörög a telefon - tette hozzá Szabó János.

Az MTI úgy tudja, hogy Szentendrén háztetőket bontott meg a vihar, számos lakásba befolyt a víz; a településen egy ideig áram sem volt. Vácott egy szabadtéri rendezvényt kellett félbeszakítani. Helyszíni beszámolók szerint a félelmetes erejű, szinte a "semmiből" érkező vihar elől a tömeg sátrakba, majd a recsegő-ropogó építményekből kifelé menekült; a hajóállomásnál térdig érő víz hömpölygött. A szervezők és segítőik kiürítették a színpadok környékét, így "csak" négyen sérültek meg könnyebben.