Szatír lett öngyilkos a rendőrnő fegyverével

2012-07-27 09:17:00 szorenyi.p

hírkép

Kétrendbeli erőszakos közösülés miatt körözött férfi lőtte magát fejbe az intézkedő rendőröktől megszerzett szolgálati fegyverrel szerdán, Budapesten. A Bors keményebben fogalmaz, egy szatír vette el a pisztolyt.



A 40 éves csepeli férfi egy IX. kerületi lakásban bujkált napok óta. A lakás tulajdonosa, egy mozgáskorlátozott nő hívta a rendőröket, mondván: a férfi öngyilkos akart lenni.

A helyszínre induló rendőrök balesetet szenvedtek, ezért egy másik járőrpárost rendeltek a helyszínre.

A kiérkező rendőrök szerint a férfi fegyvert tartott a fejéhez, amelyet el akarta sütni, ám az beragadt. Az első vizsgálatok szerint az önkívületi állapotban lévő férfi többször töltötte csőre a fegyvert, amely emiatt ragadhatott be.

A járőrök el akarták venni a férfi fegyverét, de ő ellenállt, emiatt dulakodás alakult ki. A körözött férfi eközben megszerezte az egyik járőr fegyverét, és fejbe lőtte magát.

Az ügyeletes ügyész megállapítása alapján a rendőri intézkedés jogszerű volt, az orvos szakértő szerint öngyilkosság történt.

A járőröket megrázta az eset, emiatt pszichológusokat rendeltek ki hozzájuk. Berár Iván azt mondta, egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik járőr fegyverét szerezte meg a férfi, miként azt sem, hogy tudatmódosító szer hatása alatt állt-e.