Előre szólt a coloradói tömeggyilkos

2012-07-26 00:58:00 szorenyi.p

hírkép

A coloradói filmszínházbeli mészárlás elkövetője egy telerajzolt jegyzetfüzetben közölte pszichiáterével, hogy mire készül. Az elküldött lapokat az orvos azonban nem olvasta el. A csomagot egyszerűen nem vette át senki Coloradói Egyetem postázójában.



Az egyetem meg nem nevezett pszichiátriaprofesszorának elküldött noteszban a Fox Newa televízió forrása szerint Holmes részletesen, rajzokkal illusztrálva ecsetelte, hogy mire készül. A vérengzés elkövetésével gyanúsított, 24 éves férfi ideggyógyászatból készült doktorálni. Tanulmányait júniusban, egyelőre ismeretlen okból megszakította.

Holmes a hét végén, a legújabb Batman-film bemutatóján 12 embert megölt és további 58-at megsebesített egy moziban, Denver Aurora nevű elővárosában. A mészárlás első és egyben legidősebb áldozatát, az 51 éves Gordon Cowden ingatlanbecsüst szerdán temették el Denverben. A sebesültek közül húszan még mindig kórházban vannak, közülük 7 ember állapota válságos.

Lapinformációk szerint Holmest elkülönített zárkában tartják, és legalább egy időre maszkot adtak rá, mert megelégelték, hogy folyton leköpködi az őreit. A New York-i Daily News című bulvárlap úgy értesült, hogy Holmes a börtön egyik alkalmazottját arról faggatta, hogy hogyan ért véget a legújabb Batman-rész, a Sötét lovag - Felemelkedés, de az nem válaszolt neki.



Holmes ellen hétfőn emelnek hivatalosan vádat.