Hősként halt meg a hatgyermekes apuka

2012-07-25 21:25:00 szorenyi.p

hírkép

Társa életét mentve halt meg egy hatgyermekes mérnök-vállalkozó. A balatongyöröki strandon próbálta társaival a csatorna dugulását elhárítani. Valószínűleg szén-dioxid végzett vele. Két ember túlélte a szerelést.



Bíró Róbert, Balatongyörök polgármestere elmondta: az önkormányzat által működtetett strandon lévő szennyvízelvezető és -átemelő rendszer szivattyúja leállt, ezért az azt karbantartó vállalkozó az egész csatornarendszer átvizsgálását javasolta, amelyet reggel el is kezdett.

Egy alkalmazottja lereszkedtek a hibásnak vélt szennyvízaknába. Ekkor történt a baj, mert miután megnyitotta az eldugult részt, feltehetően az ekkor felszabaduló gázoktól rosszul lett. Munkáltatója ki akarta menteni, de ő és a segítségükre siető önkormányzati alkalmazott is eszméletét vesztette, utóbbit a strand alkalmazottai újraélesztették.

A három férfit a keszthelyi kórházba vitték, de a vállalkozó a kórházban meghalt. Bíró Róbert az önkormányzat dolgozójával már beszélt telefonon, ő jól van, stabil az állapota, de megfigyelésre bent tartják.



A rendőrök büntetőeljárás indítottak halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával.