Végtelen utazás - mikor lesz vége?

2012-07-25 08:21:00 j.protic

hírkép

Huszonhárom éve autózik a Föld körül egy német férfi, de még mindig nem ért célba, pedig már túl van a 800 ezredik kilométeren.



Az immár 74 éves Günther Holtorf eredetileg másfél évesre tervezte túráját és csak Afrikára korlátozta tervét, amikor 1989-ben nekivágott az útnak a feleségével, Christinével és persze autójukkal, Ottóval. Így becézi a Mercedes Benz G Wagont, amely sohasem hagyta cserben a 800 ezer kilométeres távon. Defektje ugyan akadt jó pár, ám a motor mindig indult, és csakis olyan hibák fordultak elő, amelyeket Holfort azonnal meg tudott javítani. A 800 ezer kilométer annyi, mintha húszszor megkerülte volna a Földet az Egyenlítőnél.

Szállodába, étterembe szinte sohasem mentek feleségével, mindig Ottóban aludtak, és maguk főztek a helyi piacokon vásárolt alapanyagokból. Christine nemrégiben elhunyt, egyik utolsó kívánsága az volt, hogy férje folytassa a nagy utazást.

"Még egyszer nem vágnék bele, de ha nem tettem volna meg, biztos elindulnék" - vallotta Holtorf a BBC brit sajtóorgánum honlapján közzétett kisfilmben (http://www.bbc.co.uk/news/magazine-18910560 netcím alatt).