270 literes Hemingway-koktélt rendeltek

2012-07-24 15:22:00 szorenyi.p

hírkép

A világ legnagyobb daiquiri koktéljával rukkolt elő egy kubai bár. 270 litereset kevert leghíresebb néhai vendége, Ernest Hemingway emlékére.



A több hektós koktél 10 csapos és 55 önkéntes segéd műve volt. A rumból, citromból, cukorból kevert italt két méter magas pohárba töltötte két pincér kancsókból, miközben a stáb buzgón dolgozott a nedűn.

A megakoktél az El Floridita nevű bárban készült, amelynek törzsvendége volt Hemingway. A bár részben az író születésének 133., részben pedig saját alapításának 195. évfordulója alkalmából keverte a koktélt, amelyet azután "normális" poharakba töltve felszolgált vendégeinek - adta hírül a brit Metro újság.

Amúgy amikor a Világszám legutoljára Kubában járt szintén ellátogatott a híres helyre. Azt azért tudni érdemes, hogy Havannában itt mérik a legdrágább koktélt és bizony ára nem igazán marad el az amerikaitól. Viszont "original". A legenda szerint kimondottan a híres író számára fejlesztették ki, aki imádta az epret és sokáig szeretet az itala mellett ücsörögni. Ez utóbbi okán alapanyag a jégkása. Igaz manapság már különböző ízváltozatban is előállítják.