Német turistákat erőszakoltak meg Jánoshalmán

2012-07-20 11:00:00 szorenyi.p

hírkép

Jánoshalmán megtámadtak egy tanyán élő német házaspárt. A 48 éves nőt megerőszakolták, a fréfit pedig brutálisan megverték - írja Halasi Tükör.



Egyelőre csoportosan elkövetett rablás miatt folytatnak nyomozást három jánoshalmi férfi ellen, akik közül kettőt elfogtak, harmadik társukat keresik. A támadók július 18-án Jánoshalma külterületén egy német házaspár 57 éves férfi tagjától cigarettát, majd pénzt követeltek, ám szinte azonnal ütlegelni kezdték. A férfi bár bemenekült tanyája udvarára, a tettesek követték, és tovább verték, majd a kiabálására a segítségére siető 48 éves feleségét is többször megütötték. A tanya fürdőszobájába menekülő asszonyt az egyik ott lefogta, és megerőszakolta - nem kizárt, hogy ebben többen is követték. Ezek után ki is fosztották őket.

A kiskunhalasi Semmelweis Kórház ügyvezető igazgatója személyesen is felkereste a rendkívül durva incidens áldozatait. – Megrendítő és felháborító, ami a nálunk nyaraló német házaspárral történt, ezért kórházvezetőként és polgárként is Magyarország nevében kértem elnézést tőlük a történtekért – mondta a Halasi Tükörnek dr. Romhányi Zoltán.

A városi hetilap nem hivatalos forrásból úgy tudja, a német házaspár – noha itt vettek házat, és minden évben több hónapot töltöttek itt - most nyaralójuk eladását tervezik, és azt, hogy többé nem jönnek Magyarországra.