Retteghetnek a meteorológusok, büntetnék őket

2012-07-17 16:01:00 szorenyi.p

hírkép

Egy holland város vezetése azt javasolta, hogy szabjanak ki bírságot azokra a meteorológusokra, akik téves előrejelzést tesznek közzé. A hibás időjárás-előrejelzések komoly anyagi veszteségeket okoznak, különösen a turizmusban érdekelteknek.



Hoek van Holland vezetőit különösen felbosszantotta egy múlt heti prognózis, amelyben a hilversumi központú KNMI meteorológiai szolgálat – amelynek előrejelzéseit a helyi média és a sajtó széles körben használja – esőt és viharokat jósolt egész hétre csaknem az ország egész területére, miközben országszerte igen kellemes, meleg idő volt, alig esett valahol.

Joep Thonissen, a Recron holland turisztikai szövetség vezetője egyetértve a háborgó városatyákkal elmondta, hogy a múltheti téves előrejelzés miatt sokan otthon maradtak, ami komoly anyagi kárt okozott a turisztikai látványosságok üzemeltetőinek.

Pieter van Cutsem, a város egyik szállodájának tulajdonosa pedig arról számolt be, hogy sokan lemondták szobafoglalásukat. A meteorológusoknak a hibájukért szerinte is bűnhődniük kell.