Kampány a pozsonyi potyautasok ellen

2012-07-16 14:43:00 j.protic

hírkép

A Pozsonyi Tömegközlekedési Vállalat kampányt indított járatain a feketeutasok ellen. A nyilvánosságot arról akarják meggyőzni, hogy a potyázók valójában a tisztességes, fizető utasok pénzén élősködnek.

 

 

 



A kampányt tájékoztatási céllal indítják, mivel a vállalat kifogásolja, hogy a nyilvánosság sok esetben azokat az embereket védi, akik érvényes jegy nélkül utaznak. Ennek legutóbbi példáját az mutatta, hogy kiderült, a feketén utazók az interneten társulásba szerveződnek, önálló alappal, tagsági díjjal amiből a lebukók bírságát fedezik .

A kampány üzenete, hogy a jeggyel utazók csak ráfizetnek a bliccelőkre, mivel a vállalat így bevételt veszít, és szolgáltatásait sem tudja korszerűsíteni. A marketingakcióval párhuzamosan megerősítik az ellenőrzéseket is, de a vállalat nem akar csak represszív módszerekkel kommunikálni.

"A jelenlegi legnagyobb problémák egyike, hogy a potyautasok egyre agresszívabbak, mikor az ellenőrzéseknél kiderül, érvényes jegy nélkül utaznak" - áll a vállalat közleményében azzal a kitétellel, ilyen esetekben gyakran az utasok is a lebukók pártját fogják.