Megölhették Natalie Woodot

2012-07-10 06:50:00 szorenyi.p

hírkép

Változtattak a 43 éves korábban vízbe fulladt Natalie Wood halotti bizonyítványán, amelyben ezentúl a "baleset" helyett "bizonytalan" szerepel. A West Side Story és a Haragban a világgal című filmek sztárja 43 esztendős korában hunyt el. 1981. november 29-re virradó éjjel találták meg a Catalina-sziget közelében vízbe fulladva. Így már nem zárják ki, hogy gyilkosság történt.



A West Side Story és a Haragban a világgal című filmek sztárja 43 esztendős korában hunyt el. 1981. november 29-re virradó éjjel halt meg, holttestét a Catalina-sziget közelében találták meg a tengerben. Halálát annak idején balesetként könyvelték el, ám az esetet a mai napig Hollywood legnagyobb rejtélyei között tartják számon - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

A Los Angeles megyei seriff hivatala most arról tájékoztatta Wood családját, hogy részben megváltoztatták a néhai színésznő halotti bizonyítványát, mert a holttesten talált zúzódások és horzsolások nem összeegyeztethetőek az "egyszerű" vízbe fulladással. A nyomozók szerint nem lehet egyértelműen megmondani, hogy annak idején baleset vagy bűntett történt-e. Annyi bizonyos, hogy a halál oka vízbe fúlás volt, ám azt nem lehet tudni, hogy a színésznő miként került a tengerbe.

A halottkém harminc évvel ezelőtti jelentése szerint az erősen ittas Wood megcsúszhatott és így eshetett le a fedélzetről. A színésznő aktáját azonban tavaly novemberben ismét megnyitották, miután több forrásból is újabb adatok merültek fel az esettel kapcsolatban.

Annak a jachtnak a kapitánya, amelyen a színésznő férje, Robert Wagner és Christopher Walken (mindketten ugyancsak színészek) társaságában töltötte az ominózus estét, tavaly azt állította, hogy 1981-ben hazudott a hatóságoknak. Véleménye szerint a férj felelős Wood haláláért, mert miután kiderült, hogy a színésznő nincs a fedélzeten, megakadályozta, hogy a keresésére induljanak.