A hőség áldozatai

2012-07-04 08:30:00 j.protic

hírkép

Szlovákiában a tikkasztó hőség feltehetően már a második áldozatát követelte. A pozsonyi Mlynské Nivy központi autóbusz-pályaudvaron rosszul lett egy 62 éves buszsofőr. A mentők hiába próbálták újraéleszteni.

 

 



Boris Chmel, a szlovák egészségügyi mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője szerint két napon belül már a második személy hunyt el vélhetően ugyanazon ok miatt: szervezetük nem bírta elviselni a forróságot. Hétfőn egy 94 éves kassai nőt szállítottak kórházba kiszáradás tüneteivel. Az orvosok erőfeszítése ellenére nem sikerült őt megmenetni.

A Hegyi Mentőszolgálat tagjai a szlovák-lengyel határ mentén egy 54 éves cseh turistának nyújtottak elsősegélyt. A hölgy a Dunajec folyón tutajozás közben ájult el. Őt is kórházba szállították további vizsgálatok elvégzése céljából.

A hőség miatti ájulások, eszméletvesztések száma egyre nő. Hétfőn 162 ilyen jellegű esetet láttak el a mentők. 86 embert kórházba kellett szállítani. A legtöbb ájulást a pozsonyi kerületben jegyzik, ahol 27 személy lett rosszul a hőség miatt. Vasárnap 126 alkalommal szombaton 115-ször vonultak ki hasonló okból a mentők. A mentőszolgálat tagjai szerint a hőség a nőket viseli meg jobban.