Pornót néztek a honatyák

2012-06-20 13:42:00 j.protic

hírkép

A prágai parlament ismét a cseh sajtó érdeklődésének középpontjába került. A lapok rosszmájúan arról cikkeznek, hogy a képviselők nem azzal töltik idejőket, amiért fizetik őket. Legalábbis is erről tanúskodik a honatyák parlamenti számítógépeinek adattára.



Nemrégen ugyanis, pár nap alatt feltörték hackerek a cseh parlament új számítógépes-rendszerét, benne a képviselők magán-adatbázisával is. Pornófilmeket és sex-fotókat is találtak a képviselők anyagai között, bár a hivatalos álláspont szerint azokat- állítólag - pont a kalózok tették oda.A novinky.cz cseh hírportál információja szerint a psp.cz weboldal feltörése viszonylag rövid időn belül sikerült a hackereknek, elsősorban a hanyagul elhelyezett, könnyen hozzáférhető forráskódok segítségével. A belső hálózatból nem csak hivatalos dokumentumok, parlamenti anyagok ,hanem fotók és pikáns tartalmú filmek is előkerültek.

 

Roman Žamboch, a cseh törvényhozás szóvivője cáfolta a vádakat. "Határozottan cáfoljuk azt az információt, miszerint az internetes oldalak pornót tartalmaztak volna. Ha valakinek valahogy sikerült hasonlót elhelyeznie az interneten, az oldal biztonságával volt probléma" - jelentette ki, s hozzátette, a technikusok most alaposan kivizsgálják, miként kerülhettek kompromittáló anyagok a belső hálózatra, ami rossz fényt vet a honatyák munkájára...