Perelhető az állam a jogtalan razziákért

2012-06-09 10:11:00 szorenyi.p

hírkép

Az állam perelhető a megrendelt razziákkal okozott kárért - írja a Népszabadság. A lap szerint az ügy négy rendőrségi gyanúsítottja önmagában kevés lett volna ahhoz, hogy megakadályozza V. László érdekeltségeinek rendőri ellenőrzését.



A lap szombati száma szerint vagy magasabb beosztású rendőri vezetőket is megvesztegettek az ügyben, vagy a mostani gyanúsítottak mindenkori felettesei egyszerűen nem törődtek azzal, mi zajlik az irányításuk alatt álló szervezeteknél, ami viszont felveti a kérdést: bűnös hanyagságból vagy szakmai alkalmatlanságból tették-e mindezt.

Sajtóhírek szerint számos szórakozóhely azért kerülhetett olcsón V. László érdekeltségébe, mert a folytonos rendőrségi razziák miatt egy idő után már senki nem ment oda. Miután az üzlet gazdát cserélt, a rendőrségi razziák egyszeriben abbamaradtak.

Olyan rendőr, akit nem vesztegettek meg, gyakorlatilag nem is közelíthette meg azokat a szórakozóhelyeket, amik az éjszakai életben Vizónak becézett vállalkozó érdekeltségeibe tartoztak - írja a Magyar Nemzet.

További részletek és háttér a nol.hu-n és az Indexen.