Bravúros nyomozás egy négylábú segítségével

2012-05-29 07:57:00 szorenyi.p

hírkép

Kántor is csettintett volna! Marhatolvajok nyomát kutatva egészen a szomszédos megyébe vezette a rendőröket egy nyomkereső kutya Ukrajnában.



A két szarvasmarhát az ismeretlen tolvajok Hmelnick megye egyik legelőjéről hajtották el, és addig hajtották őket, míg el nem érték a szomszédos Ternopil megyében lévő erdőben kialakított táborukig. Ott értékesítették az állatokat a helybeli átvevőknek, akik az egyik tehenet azonnal levágták, és eladták a húsát, míg a másik tehenet elrejtették az erdőben.

A lopást követően a ternopili rendőrök kutyákkal próbálták felfedezni a tolvajok nyomait. Az egyik kopónak sikerült felmennie a nyomot, és egész éjjel, 15 kilométeren keresztül vezette a rendőröket, mígnem rábukkant a szomszédos megye erdejének egyik fájához kikötött szarvasmarhához. A két megye belügyi osztályának munkatársai a helyszínen csapdát állítottak, és rövidesen el is fogták a lopott tehenek átvevőit, akik önként visszaszolgáltatták az épségben maradt marhát, és a levágott tehénért kapott pénzt.

Az elfogott marhadílereknek ezen kívül bíróság előtt kell majd felelniük tettükért, és várhatóan rövidesen a tolvajok kilétéről is tanúvallomást tesznek.

(Palkó István)