Guiness rekord a Ligetben!

2012-05-27 17:59:00 V.J.

hírkép

Egy gyereknap nem is lehet igazi foci nélkül. A szombat és a vasárnap is igazi kupahangulatban telt a Városligetben, mert kicsik és nagyobbak kűzdöttek az OTP Gyereknapi Focikupért. A végén pedig Guiness rekord is született a Vajdahunyad vár mellett.



Sok kis Messi kergette a bőrt a napozóréten kialakított pályán. Két korosztályban hat-hat csapat mérte össze focitudását szombaton és vasárnap. Persze volt miért küzdeni, hiszen aki a pályán a legjobb volt valódi kupagyőztesként térhetett haza. A meccseken – mint az igazi kupasorozatokban – igazi bíró fújta a sípot és a közönség bíztatásával sem volt baj egy pillanatig sem.

A legkisebbek korcsoportjában az Erdélyből érkezett csíkszeredai csapat vehette át a kupát és a minden indulónak kijáró focilabdákat Szentes Tamás főpolgármester helyettestől. A nagyobbak között Széchenyi Általános iskola csapata vihette haza 2012-ben az OTP Gyereknapi Focikupát. Lehet hogy egyik-másik labdarúgó palántával találkozunk majd a nagypályán is. A két gólkirállyal biztosan. Érdemes megjegyezni a nevüket: Mihály Ákos Csíkszeredából és Szűcs Tamás Budapestről.

Az izgalmak még nem fejeződtek be, hiszen a labdazsonglőr világbajnok free style focista, Kovács „Petike” Péter különleges Guiness rekordkisérletre készült a ligeti fák alatt. . Sarokdekázás 25 méteren át. A srácok és a közönség izgatottan várta, hogy megérkezzen a hitelesítő ellenőr és a kamerák kereszttüzében megkezdődött a kísérlet.

A labda magabiztosan pattogott Petike sarkán, a közönség pedig lélegzetvisszafojtva számolta a métereket. 25 méter, 35 méter és az ifjú világbajnok meg sem állt 48 méterig. A gyerekek dörgő tapsa közepette megszületett a Guiness Rekord. Egy igazi gyereknapi ajándék.