Minisek maxi találkozója

2012-05-22 12:24:00 V.J.

hírkép

Csak mosolygós arcokat láthatunk május 24. és 28. között Balatonfüreden. A mosoly tárgya egy autó, illetve ezernél több autó. A világ legkedveltebb kultautója, a Mini Morris tartja Világtalálkozóját a Balaton mellett.



A Mini immár több mint 60 éve sokkal többet jelent egy autónál. Ahogy a világtalálkozó mai sajtótájékoztatóján elhangzott, a kedves kis négykerekű rajongói tábora ma is évről évre növekszik. A világ szinte minden országából érkeznek Balatonfüredre Minik a több, mint 40-50 éves old timerektől a legmodernebb Cooper S Roadsterekig.

A Magyar Turizmus Zrt. számára is meghatározó esemény a trendi autók táborának összehozása. Két éven át szervezték megszállott hazai Minisek a rendezvényt, de most már itt a célegyenes. Ha pedig autós rendezvény, akkor a sajtótájékoztató sem múlhatott le gyönyörű autók nélkül. A MINI Club Hungary a 62-ben készült luxus Minitől a legújabb csúcsverzióig kiállított a Design Terminálon.

A balatoni helyszín igazán csábító lehetett és az 1 eurós sör ígérete is meggyőző volt a világ Miniseinek. Nem csoda, hogy végül a nemzetközi szövetség Füredet választotta helyszínül. Jönnek Mini fanok Lapföldről és Európa szinte minden országából, sőt még Amerikából is – bár ők autó nélkül. Bár a Mini ma már a BMW csoport tagja, mégis szinte sorban állnak a vásárlók a legújabb fejlesztésű autókért.

A helyszín a Füred Camping & üdülőfalu és természetesen lesz koncert és piactér, ahol jelentős nemzetközi cégek fogják árulni termékeiket a Mister Bean Teddy-től a Mini-zoknin át, a marcipán Miniig. A 2 ezernél több autó igazi kavalkádot ígér, mert a Minisek a legváltozatosabb társaság. Ott lesz a finn rallys legenda, Aaltonen, aki 1964-ben hatalmas győzelmet szerzett a márkának Monte Carloban. A program legnagyobb meglepetése egy valódi esküvő. A boldogító igen után a hagyományos autós felvonulás igazi esküvői menetté alakul.

Tehát, aki érzelmeket, legendákat, technikát, pompás autókat és szórakozást szeretne magának és családjának, ott a helye Punkösdkor a Balaton partján, a 2012. évi Mini Meetingen.