Sörrel mérték meg a Fradi népszerűségét

2012-05-19 07:26:00 szorenyi.p

hírkép

Lehet találgatni, hogy melyik a legnépszerűbb magyar focicsapat! természetesen a Ferencváros és erre most már folyékony adat is rendelkezésre áll. A zöld-fehér játékosokért söröztek a legtöbbet a szurkolóik.



Csaknem 42 millió forinttal támogatta - elsősorban - a labdarúgást, közvetlenül az NB I-es és NB II-es csapatokat a Borsodi Sörgyár a március 1-től május 15-ig tartó "Sörözz a csapatodért" kampányával.

A cég alapból 35 millió forintot utalt át az akcióban résztvevő együtteseknek, ezen felül pedig a drukkerek minden üveges vagy dobozos sör vásárlása után beküldhették a kupakban, vagy a nyitófülön lévő sorszámot, s dönthettek arról, melyik gárdának adják a palackonkénti tízforintos támogatási összeget. A szurkolók így összesen 6 861 160 forintot gyűjtöttek kedvenc klubjaiknak.

A csapatok közötti "különversenyt" a Ferencváros nyerte meg, amely a drukkerei "aktivitásának" köszönhetően 1 324 920 forintot kapott. Az erről szóló jelképes csekket a péntek délutáni edzés előtt az Albert Stadionban adta át a Borsodi Sörgyár képviselője.