Bármelyik csődörrel elbánik

2014-06-27 00:00:00 tiszai

hírkép

Kovács Vanda már 2006 óta versenyszerűen lovagol, 2009-ben pedig első osztályú sportolóvá lépett elő.



Vanda ennek a sportágnak egy különleges formáját választotta: a távlovaglást. Ez a távfutáshoz hasonló, tájékozódást igénylő sport, lovakkal. A versenytávok változóak, Vanda jelenleg 120 km-s versenyeken vesz részt. Mivel már 21 éves, hamarosan kinövi a junior korosztályt: szeptemberben lesz az utolsó junior versenye.

Ez a sportág nagyon időigényes, hiszen egy verseny átlag nyolc órán keresztül tart, ezenkívül sokszor is kell edzeni a versenyek előtt. De Vanda mégis ezt választotta. Már kiskorában is nagyon szerette az állatokat, és édesanyja párjának lovardájában különösen megszerette a lovakat. Vandának két lova is van, a versenyeket egy Ahmed nevű arab telivérrel kezdte, és vele is fogja befejezni junior-os pályafutását.

És a modellkedés? Vanda rengeteg visszajelzést kapott a szépségéről. Érdekelte is a modellkedés, így felkereste a Diamond Models RiverCast-ot, ahol elkészült az első fotósorozata. Az eredmény pedig magáért beszél.

A központi szerepet az életében még mindig a lovaglás tölti ki. Bár rengeteget ingázik, marad ideje arra is, hogy barátaival, barátjával legyen. A lovaglásnak hála rengeteg embert ismert meg, és egész Magyarországot bejárta, illetve az utóbbi időben egy-két külföldi országba is eljutott versenyzőként. És hogy mit tanult még? Rengeteg kitartást. És amit kapott: sok-sok szeretet az állatoktól, és ő is megtanulta még jobban szeretni a sportokat és az állatokat.