Egészséges szépség

2014-06-26 00:00:00 tiszai

hírkép

Ezt az életstílust a kosárlabdával kezdte. Bár ma már nem kosarazik egy sérülése miatt, még mindig nagy híve az egészséges életmódnak és ez életének minden területét befolyásolja: hobbit, munkát, tanulást is.



Kalmár-Nagy Rita 15 évig kosarazott versenyszerűen, az NB1-es A osztályban. Kiskorában kezdte, mivel édesanyja és nővére is kosarazott, ő is kedvet kapott. A magassága is volt hozzá. De egy térdsérülés sajnos keresztül húzta a számításait, így le kellett mondania profi kosarasi álmairól.

A 24 éves lány Szombathelyen él, rekreációs szakon végzi tanulmányait. Emellett dolgozik is, egy éve. És hogy ez miért is érdekes? Rita a kineziológiával, illetve az úgynevezett holistic pulsing nevű masszázzsal foglalkozik. Amikor megkérdezem mi is ez pontosan, azt a felelet kapom, hogy lélekmasszázs. Jó rendben, és az micsoda? Rita szerint nagyon nehéz elmagyarázni, inkább próbáljam ki, és meglátom mennyire jó. Meg is fogadom a tanácsát.

Ez a fajta lazítási technika, amilyen a holistic pulsing, jó alapot ad Rita későbbi terveihez: nagyon szeretne létrehozni egy egészségközpontot. Nem konditermek és fitness gépek sorakoznának a központban: ez sokkal inkább egy a külsőnket és a belsőnket is fitten tartó egészségközpont lenne, holistic pulsing-gal, jógával, pilates-szel.

És hogy egy ilyen sportos lánynak hogyan jutott eszébe a modellkedés? Rita mindig is adott a külsejére. Még tizenévesen fogalmazódott meg benne először a modellkedés gondolata, ám akkor profi kosárlabdázóként nagyon izmos volt, így azt kérték, hogy veszítsen némi izmot. Később azonban, mikor abbahagyta a profi kosárlabdát, úgy gondolta itt az idő egy portfólió elkészítéséhez. Felkereste a Diamond Models RiverCast-to és Almási J. Csaba fotósorozatot készített róla.

Ilyen tulajdonságokkal nem is lehet egyedül lenni: sok pasi akarhat magának ilyen barátnőt. Rita szíve azonban már foglalt. Olyannyira, hogy júniusban be is kötik a fejét.