Ágoston hónapban különösen olcsó a repülőjegy

2012-05-16 16:45:00 szorenyi.p

hírkép

Egy fapados légitársaság tényleg attól fapados, hogy minden költséget megpróbálnak lefaragni. Ebben különösen a Ryanair jár az élen. Náluk vetették fel, hogy akár állva is lehessen utazni. Most újabb meglepetéssel szolgálnak, feltalálták az Ágoston hónapot.



Nem smucig, hanem beosztó - a kissé szarkasztikus megállapítás a Ryanairre mindenképpen igaz. Ha az olcsón utazni vágyó turista az interneten keresztül próbál jegyet foglalni náluk, és azt az év 8. havában tervezi, akkor bizony Ágoston hónapban repül majd. Ez nem tréfa, a cég jegyfoglalási oldala így jelöli az augusztust.

A magyarázat nagyon egyszerű, manapság a Google-fordítóba bármi beüthető és inkább rossz, mint jó magyarsággal bármit lefordít. Lásd az internetes csalásokra építő segélykérő vagy nyereményeket ajánló e-mailek. Úgy látszik a derék írek sem költöttek egy magyarul tudó szakemberre. Még a végén fizetni kellett volna neki. Így aztán az Augustusból Ágoston lett. Jó lesz ez vidékre -  gondolhatták.

Addig is nyeljük le a nemzeti büszkeségünket nyelvi hibával háborgató Ryanair-békát, és repüljünk olcsón. Feltéve, ha nincs sok poggyászunk és nem rettegünk a járattörlésektől.

Karbantartási munkálatok miatt amúgy május 18-án, pénteken 22:00 órától egy napon át elérhetetlen lesz az ír légitársaság honlapja, így ez idő alatt nem lehet majd jegyet foglalni és járatot változtatni sem. Az online utasfelvételt péntek délután 16:00 óráig érdemes elvégezni a május 19-20-án repülőknek.

Az átalakítás után a Ryanair honlapja állítólag háromszor gyorsabb lesz, és lehet majd rendelni SMS-értesítést a két órát meghaladó késésekről. Kiváncsian várjuk, vajon naptárunkra és a fordítógép javítására is fordítanak-e figyelmet.