Felborult vitorlással nyitották a szezont

2012-05-13 09:26:00 szorenyi.p

hírkép

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyitotta meg az idei vitorlásszezont Balatonfüreden, ahol a hagyományoknak megfelelően évadnyitó versenyt is rendeznek. A kezdődő vihar aztán gyorsan felborított egy katamaránt.



Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere miután eredményes munkát kívánt Gál András Leventének, a Magyar Vitorlás Szövetség nemrégiben kinevezett elnökének, azt emelte ki, hogy Balatonfüred a vitorlázás bölcsője és fellegvára egyben, a város rendkívül büszke az e sportágban elért eredményeire.

A polgármester külön szólt a Balatonfüredi Yact Clubról, ahol véleménye szerint kitűnő nevelőmunka folyik, két szörfösük részt vehet a londoni olimpián, két vitorlázójuknak pedig jó esélye van a kvalifikáció megszerzésére. Mindannyiuknak eredményes versenyzést, a vitorlásoknak jó szelet kívánt.

Gál András Levente azt emelte ki, hogy világszínvonalú eredményei vannak a magyar vitorlássportnak, de az utánpótlás nevelésére a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni, még több fiatallal kell megszerettetni ezt "a nem olcsó, de életre szóló élményt jelentő sportot".

Az eseményen Borkai Zsolt megnyitója után a vitorlások a hagyományokhoz híven megkoszorúzták a Balatont, majd vitorlát bontottak és kezdetét vette a szezonnyitó verseny, amelyen felborult egy katamarán.