Nem beszélsz klingonul? Elválok!

2012-04-30 10:31:00 szorenyi.p

hírkép

Nagy-Britanniában nem lehet közös megegyezéssel elválni. Így aztán olykor egészen meghökkentő indokokat hoznak fel a perek a válási szándék alátámasztására. Van benne sci-fi, állatmánia, és mezei perpatvar a tv-kapcsolóért. A lényeg, hogy a brit gyakorlat szerint el kell dönteni, ki miatt válnak el a felek.



Nagy-Britanniában kevés válóperes ügy kerül tárgyalásra, úgyhogy az érintetteknek - baráti egyetértésben vagy sem - el kell dönteniük, hogy melyikük a hibás és miért. Ezért gyakran képtelen dolgokkal állnak elő. Volt olyan nő, aki azért adta be a válókeresetet, mert a férje ragaszkodott hozzá, hogy Star Trek-kosztümben Star Trek sorozatból ismert kosztümöt és klingon beszédet követelő férj mellett szerepelt a felsorolásban egy nő, aki azzal érvelt, hogy férje 15 éve nem szól hozzá, csupán ragasztós Post-it jegyzetlapokra írt üzenetekkel hajlandó kommunikálni vele. Egy férfi pedig arra panaszkodott, hogy a felesége "indokolatlanul flörtöl minden építőmunkással vagy kereskedővel, illetlenül tapogatja őket, és azt állítja, hogy képtelen uralkodni magán".

Egy beadvány szerint "az alperes ragaszkodott hozzá, hogy házi kedvenc tarantula pókja, Timmy a családi ágy mellett egy üvegdobozban aludjon", bár a feleség kérte, hogy "Timmy aludjon máshol".

Szerepelt a panaszokban förtelmes testszagú férj és olyan is, aki túl gyorsan váltogatta a tévécsatornákat. "Az alperes férj ismételten magához ragadta a televízió távirányítóját, a végtelenségig ugrált a csatornák között, és nem volt hajlandó megállapodni egyetlen, a felperes által kért csatornánál sem" - hangzott az egyik kereset.

Az ökörségek beírását segíti az is, hogy az ok, amely a válókeresetet benyújtó által előterjesztett iratokban szerepel, nem mérvadó a pénzügyi és gyermekelhelyezési döntés szempontjából, leszámítva néhány szélsőséges esetet - állítják ügyvédek.