Hogy aki tanítja, az tudja is!

2012-04-27 13:46:00 V.J.

hírkép

Az OTP Fáy András Alapítvány egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a fiatalokat felkészítse a mindennapi életben felmerülő pénzügyi feladatok megoldására, az öngondoskodásra és a tudatos életvitelre. Április 27-én együttműködési megállapodást írt alá az ELTE PPK és az Alapítvány a pedagógusok továbbképzési programjáról.



Hogy mennyire fontos a felkészülés a mindennapi életben előforduló pénzügyi, vállalkozási, életvezetési feladatokra, azt az Alapítvány diákoknak szóló ?Alapok? programjának sikere bizonyítja. Az ingyenes program által a középiskolások tájékozódhatnak a jövőjüket nagyban érintő gazdálkodási, pénzügyi, karrier és egyéb témákról. A szemléletformálást és a fiatalok megszólítását segíti a ?szórakozva oktató? módszertan és a kötetlen formák.

2007-ben már a tanároknak is kidolgoztak egy újabb programot, melynek akkreditációja idén lejárt. Hogy a képzési forma tovább élhessen, az Alapítvány hatékonyabb utat választott a pedagógusok eléréséhez: a tanárképzést. Ebben partnerül az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karát választotta, ahol beépítik a tanrendbe az Alapok Program tudásanyagán alapuló képzést.

Ennek eredményeképpen Vizi E. Szilveszter akadémikus, a Fáy Alapítvány kuratóriumának elnöke és Dr. Oláh Attila, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának dékánja ünnepélyes keretek között írta alá a megállapodást.

Az egyetemen létrehozott szakmai stáb nyárig összeállítja a képzés tematikáját, mely a 2012/2013-as tanévben lesz először elérhető az OTP Fáy András Alapítvány Mintaiskolájának kiválasztott tanárai számára. A képzéseken vendéghallgatóként az OTP Bank önkéntesei is részt vesznek majd.