Elkapták a brutális gyilkosság gyanúsítottját

2012-04-22 08:00:00 szorenyi.p

hírkép

Elfogta a rendőrség a balatonakarattyai hármas gyilkosság gyanúsítottját. Egy 56 éves éves férfiről van szó, akit Budapesten tartóztattak le. Meglett a balatoni házból eltűnt autó is. Egy 60 év körüli nőt, majd testvérét ölték meg, egy 91 éves nő pedig éhen halt.



Balatonakarattyán szombaton találtak rá két nő és egy férfi holttestére. A legidősebb áldozat egy 91 éves asszony, és két 60 év körüli nő és férfi. Az áldozatokat késsel ölték meg, és az Árpád utcában lévő hétvégi ház helyiségeit felforgatták.

Úgy tudni, hogy a gyilkosság húsvét hétfőjén történt, és a bűncselekményt megelőzően a most körözött férfit együtt látták a fiatalabb női áldozattal. Közben kiderült, hogy valószínűleg féltékenység miatt történt a bűncselekmény. A támadó először korábbi szeretőjét ölte meg, aki a házban lakó idős asszonyt gondozta. Utána az asszony unokaöccsét, aki éppen a gyilkosság pillanatában érkezett látogatóba. A magatehetetlen idős asszonyt pedig ott hagyta. Ő napok alatt éhen halt.

A szomszédoktól úgy tudni, hogy az idős asszony egy baleset utáni rehabilitáció keretében lakott az Árpád utcai üdülőövezeti házban.

Az utóbbi napokban feltűnő volt, hogy senki sem jön ki a házból. A nyomravezető az a fital férfi lehetett, aki naponta az utcában tart futóedzést, a rendőröknek azt mondta: legutóbb március 28-án látott a ház előtt egy számára idegen, nem a házban lakó férfit, akiről feljegyzést is készített.



A támadó 7 éve már kirabolt egy budapesti bankot.