Demján elintézi a kínaiakat

2012-04-03 08:49:00 szorenyi.p

hírkép

Kelet felé fordul Demján Sándor. A közismert nagyvállalkozó egy Kínára szakosodott utazási irodába vásárolta be magát. Azt ígéri, hogy lesz újra közvetlen légijárat Pekingbe és mintegy 50000 kínai turista látogat majd el Magyarországra.



A Demján-csoport többségi tulajdont szerzett a kínai be- és kiutaztatásban piacvezető Atlasz World Travel Kft.-ben. A pekingi központú turisztikai China International Travel Service társasággal kötött megállapodás értelmében pedig Budapestről ismét közvetlenül lehet mjad eljutni az ázsiai országba.

A Demján-csoport  70%-os tulajdont szerzett a magyar tulajdonban lévő Atlasz World Travel Kft.-ben. Ráadásul megállapodást kötöttek egy kínai utazási céggel is, amely 10 éve áll kapcsolatban az Atlasszal.

Az együttműködés célja az, hogy Magyarország a kínai turizmusból megfelelő piaci részesedést szerezzen. A tervek 50000 kínai magyarországi beutazásáról szólnak.

Közben Kínában közzétették az utazási statisztikákat. Ezek szerint 2011-ben az Egyesült Államokba utazott külföldi turisták közül az előző évhez képest a kínai szárazföldről érkezett turisták száma nőtt a leggyorsabban, 36%-kal. Az Oroszországba és Japánba utazott kínaiak száma 48, illetve 8,3%-kal nőtt. A kínaiak 146 országba utazhatnak szabadon - írja a kínai rádió honlapja.