Nagy csata lesz a hétvégén Gőteborgban

2012-04-02 17:01:00 V.J.

hírkép

Bár a csapatkapitányát elvesztette a kézilabda válogatott, de a cél továbbra is az olimpiai részvétel kiharcolása. Új támogatóként az OTP Bank is a magyar csapat sikerét segíti elő.



A mai sajtótájékoztatón Vetési Iván a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is megerősítette: mindet megtesznek a londoni részvételi jog kivívásáért. Bár a csoportban kemény ellenfelekkel kell megküzdeni a fiúknak, de sem a macedónok, sem a svédek, sem a brazilok nem verhetetlenek. A csapatkapitány Ilyés Ferenc sérülése nehéz helyzebe hozta a válogatottat, de inkább plusz erőt ad a játékosoknak.

 

A szövetség elnöke megköszönte az OTP Bank támogatását. "Rendkívül fontos, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott nyugodt és színvonalas felkészülését biztosítani tudjuk. Az OTP Bank támogatása révén ez megvalósulhat." Nagy Péter Zoltán a bank marketing igazgatója pedig azt emelte ki, hogy a cég szponzorációs tevékenységében kiemelt szerepet tölt be az olyan kezdeményezések támogatása, amelyek összetartásra, egymás segítésére ösztönzik az embereket. A kézilabda válogatott teljesítménye Magyarország hírnevét öregbíti és eredményei példát mutat a fiataloknak.

 

A svédországi selejtezőn három nap alatt három komoly tétmeccsen kell megszerezni a olimpiai részvételt jelentő második helyet. Ehhez nagy szükség van a közönség támogatására - mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. Szurkolásra pedig nemcsak a helyszínen, de a televíziók előtt is lesz lehetőség, hiszen a meccseket az MTV1 folyamatosan közvetíti.