Diáknap a segítségnyújtásért

2012-03-24 15:00:00 superadmin

hírkép

Az OTP Bank a Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel karöltve rendezett Diáknapot az OTP Fáy András Alapítvány Mintaiskolájában, a Budai Középiskolában. A nap célja az volt,hogy a 10. évfolyamos diákok megismerjék, és megtanulják hogyan viszonyuljanak a fogyatékkal élő embertársaikhoz.



Videó:  1. interjú: Nagy Zoltán, az OTP Bank marketing igazgatója, 2. interjú: Fábry György, az OTP Fáy András alapítvány tudományos programjainak vezetője, egyetemi docens.

A rendezők segítségül hívták az MSOSZ eminens sportolóit, hogy beszéljenek életükről, eredményeikről, mindennapi küzdelmeikről. Az úgynevezett  "érzékenyítő órák" megfelelő alkalmat teremtettek a közös sportoláshoz, beszélgetésekhez az előítéletek megváltoztatásához, segítve a korosztály emocionális fejlődését.

A mai nap persze nem csak a komoly témáké volt a főszerep, hiszen a barátságos focimérkőzések az OTP Fáy András Alapítvány tagjaival, illetve a kosárlabda mérkőzések, a képességek határtalanságát tükrözték a fogyatákkal élő sportolók és az épek között.

Nagy Zoltán az OTP Bank marketing igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy ebben a korosztályban látja célzottan az érzelmi intelligencia kibontakozását, így a téma iránti fogékonyságát is a fiataloknak.

Az igazgatót idézve: a sztereotípiáknak nem szabad teret adni - mondta, és biztos abban, hogy a Diáknap meghozza eredményét a mindennapokban.

Az OTP Bank évek óta támogatja az MSOSZ "Szállj be Te is" programját. A program célja az elfogadás és a segítségnyújtás fontosságának megértetése a diákokkal. Önmagunkról és társainkról, a különbségekről és hasonlóságokról, a megismerésről és az elfogadásról, és az együttélésről szól a program, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség bemutatásán keresztül. Megmutatja, hogy nincsenek határok, akaraterővel és kitartással bármilyen korlátokat képesek vagyunk átlépni.