Séfek, recepciósok, nagykövetek a sportpályán

2012-03-20 13:05:00 V.J.

hírkép

Huszonhét sportágban versenyezhetnek a turizmus minden területén dolgozók, újságírók, és diplomaták a VIII. Nemzetközi Turisztikai Sportgálán. Zöld asztal mellett, zöld füvön vagy akár mászófalon is kipróbálhatják tehetségüket a résztvevők.



Tavaly 800-nál többen adták le nevezésüket az egyre népszerűbb rendezvényen, ahol mindenki megküzdhet az értékes érmekért és serlegekért, aki munkája révén vagy más módon kapcsolódik a turizmushoz. A rendezvényre egyénileg és csapatokkal is lehet jelentkezni - mondta a Hiltonban tartott sajtótájékoztatón Dr. Czibulka Zoltán, a sportgála főszervezője.

Négy napig a sport körül forog minden - hiszen az első alkalommal 2004-ben megrendezett versenyek - szinte az egész városban zajlanak majd 16 helyszínen.

Három kategóriában mérhetik össze tudásukat a versenyzők és a csapatok. Indulhatnak minősített sportolók, amatőrök és felsőoktatási intézmények idegenforgalmi szakos hallgatói. Mindenki találhat magának és edzettségének megfelelő versenyt, hiszen az atlétikától, a bridzsen és tollaslabdán át a kispályás labdarúgásig és a golfig tart a kínálat. A vehemensebbek akár falra is mászhatnak vagy mini-maratont is futhatnak 2012 május 10-13-án. A versenysorozat sikerét és presztízsét jelzi, hogy 2012-ben Budapesten rendezik majd a II. Turisztikai Olimpiát, ahol sok nemzet turisztikai szakemberei mérik össze sporttehetségüket az ötkarika jegyében.

A lényeg a szórakozás és a kötetlen jókedv, aminek garanciája  -a versenyeken túl- a 12-én 8 órakor kezdődő sportbál, ahol nagy buli keretében a japán ételektől az olasz fagyiig mindent megkóstolhatnak a versenyzők a Lurdy Házban. A nyolcadik Turisztikai Sportgálára egyénileg és csapatokkal is nevezhet bárki. A nevezési díj 3-5 ezer forint. Nevezési határidő nincs, a fontosabb információkat és a részleteket a www.olympicsoftourism.com oldalon találhatják meg az érdeklődők.

A Világszám csapata természetesen ismét az aranyért indul.