Indul az Alvásbarát szálláshely program!

2012-03-13 16:10:00 superadmin

hírkép

Nem alusznak jól a magyarok. Ez is kiderült az Alvás Világnapja rendezvényén, ahol elindították a Sleepfriendly, vagyis az Alvásbarát hotelek programját is.



Az alvás az egyik legfontosabb tevékenység az életünkben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy életünkben átlagosan 25 évet töltünk ebben a kellemes állapotban. Manapság egyre kevesebbet alszunk, aminek legfőbb oka a minket körülvevő médiaáradat, a stressz és az, hogy egyre kevesebb figyelmet fordítunk az alvás körülményeinek minőségére. Jellemző, hogy a most bemutatott vizsgálatok szerint itthon csak a megkérdezettek kisebb része érzi úgy, hogy pihentető alvással tölti az éjszakát. Nem csoda, hogy egyre többen kűzdenek alvászavarokkal és töltik forgolódással az éjszakai órákat, nem is beszélve a másokat őrületbe kergető horkolásról, amit nyugodtan tekinthetünk népbetegségnek.

 

Az első Alvás világnapját 2008-ban hirdették meg Amerikában és ma már a világ 50 országában jelenik meg az idei üzenet: Lélegezz könnyen, aludj jól. Itthon március 13-án tartották az eseményt, ahol egy nemzetközi program útnak indulását is bejelentette Niklai Ákos és Kiss Róbert Richard . Magyarország Sleepfriendly vagyis Alvásbarát hoteljeit keresik, ahol a vendégek kiszolgálásának és a komfortérzetnek legfontosabb eleme a pihentető alvás körülményeinek biztosítása. Az ezeknek megfelelő intézmények éppúgy minősítő megkülönböztetést kapnak majd, mint a csillagok szerinti osztályozás.