Ez volna az új Malév?

2012-03-06 10:08:00 szorenyi.p

hírkép

Több lehetséges befektetői csoporttal is tárgyal a nemzeti légitársaság indításáért küzdő civil szervezet, a Magyar Légiközlekedésért Egyesület - írja a Magyar Nemzet. Van köztük utazási iroda, befektetői csoport. Ez utóbbiról a Népszava is tud.



Vécsei Mihály, az egyesület elnöke azt mondta: a Malért nem csak a Déri Tamás volt Malév-vezérigazgató nevével fémjelzett befektetői csoportosulással tárgyal, ugyanakkor megerősítette, hogy a Tensi-csoport tulajdonosa több forgatókönyvet, dokumentumot bocsátott a rendelkezésükre. Az egyesület szívesen kapcsolódna - az egyelőre ismeretlen - kormányzati intézkedésekhez is.

A Népszava is arról ír, hogy Déri Tamás egy konzorcium élén új nemzeti légitársaság megalapítását tervezi és ezt napokon belül be is jelenthetik.

Korábban Fehérvári Géza, a Malév vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy egy új légitársaság versenyelőnyt jelentene a korszerű technikája és a fiatal flottája miatt. A Malév leállásával a 1,5 millió átutazó hiánya miatt vákuum keletkezett, a "vákuum pedig a fizika törvényei szerint nem tartós állapot" - fogalmazott. A flottát három év alatt lehetne kiépíteni, vélekedett. Az írásokat és a Budapest Airport terveit az Index ismerteti részletesebben.