Itt halt meg a 12 éves magyar lány

2012-02-26 14:50:00 szorenyi.p

hírkép

A helybéliek alig értik, hogy miért halt meg szombaton egy 12 éves magyar kislány a gerlitzeni sípályán. Az biztos, hogy viszonylag nagy sebességgel nekicsapódott az egyik pálya végén található pénztár épületének. A kórházban már nem tudtak segíteni rajta. A Világszám a helyszínről tudósít.



Az osztrákok nem igazán értik, hogy miképpen történthetett az a síbaleset, amelyben egy 12 éves magyar kislány vesztette életét. Annyit tudni, hogy a gyerek nagy sebességgel vágódott neki a pálya végén található kassza falának. Az viszot rejtély, hogy miképpen tudott relatív nagy sebességel siklani ezen a területen. Itt ugyanis már meglehetősen lankás a rész, van, aki például nem is tud elcsúszni a szintén itt található felvonóig, bottal kell hajtsa magát.

Tapasztalt síelők szerint a kislány pánikba eshetett, és ahelyett, hogy megpróbált volna fékezni még gyorsult is a félelme miatt. Bár nem erősítették meg, de állítólag a bukósisakja nem volt becsatolva, az azonban nem egyértelmű, hogy ez közrejátszott-e a balesetben. Azt is csak a pályán érdeklődve tudtuk meg, hogy a gyerek tapasztalatlan síelő volt.

Az mindenesetre érdekes, hogy a pályát nem zárták le, a kb. 2 órával később érkezők közül sokan nem is tudtak a tragédiáról. A sielok.hu-n azóta élénk vita folyik a pályáról. Van, aki veszélyesnek tartja, mások szerint semmi gond sincs vele. Egy biztos, ezen a helyen van a tanulópálya is. Mivel a beleset reggel történt, ezért elképzelhető, hogy a még jeges hó miatt gyorsulhatott fel túlságosan az áldozat. Mindenestre volt olyan síelő, aki miután hallott a balesetről, összepakolt és hazautazott. Mások viszont azt próbálgatják, hogy miképpen csúszhatott ilyen gyorsan az áldozat.

Az osztrákok mindazonáltal érezhetik a felelősségüket, hiszen vasárnapra már védőháló került a halált okozó pénztár elé. A személyzet hozzállása is megvátozott, kínosan odafigyelnek minden biztonsági előírásra.



Gerlitzen a magyarok 3. legkedveltebb síterepe Ausztriában.