Avicii nyitja a Heineken Balaton Soundot

2012-02-09 11:42:00 szorenyi.p

hírkép

Björk után további tíz világsztár részvételét jelentették be a Heineken Balaton Sound szervezői. A névsor nemcsak rendkívül illusztris, de igazán sokrétű is. A legjobban várt sztárok közül Zamárdiba érkezik júliusban többek között Avicii, az Example, a Gossip, Steve Angello és Carl Cox is.



Avicii, aki generációjának legmenőbb electro house előadója, a komoly tradíciókkal rendelkező svéd elektronikus zenei iskola house tagozatának legtehetségesebb növendéke: alig múlt huszonkét éves, de már most a műfaj szupersztárjai között tartják számon.

Kanadából érkezik Zamárdiba Dan Snaith egyedülálló elektronikus zenei formációja, a Caribou, hogy feltárja ellenállhatatlanul hipnotikus, megigéző, hiperpszichedelikus zenei univerzumának csodáit. Fellépésük csemege a különleges elektronikus zenei produkciók megszállottjainak, de azok is megtalálják majd a helyüket a Caribou világában, akiktől az elektronika távol áll. Dan Snaith komplett zenekarral jön az idei Soundra, a fellépésen látható vizuálok pedig az élőzenei elemekkel keveredve garantálják majd a Four Tet, a Gold Panda vagy akár a legendás Boards of Canada fellépéseinek atmoszférájával versengő, a közönséget pszichedelikus látomásokkal bombázó fellépést.