Hidegrekordok dőltek meg a hétvégén

2012-02-05 19:55:00 szorenyi.p

hírkép

Több mint félszáz éves nappali hidegrekordok dőltek meg a hétvégén. Nyíregyháza ezentúl a csúcstartó.



Február 4-én a mostanáig legalacsonyabb maximumhőmérsékletet 1950-ben, Nyíregyházán mérték,  akkor mínusz 12,5 Celsius-fokot mutatott a skála. Ehhez képest most szombaton, szintén Nyíregyházán mínusz 13,2 fokot mértek.

A február 5-i legalacsonyabb maximumrekord mostanáig mínusz 9,8 fok volt, amelyet 1956-ban Orosházán mértek. Most vasárnap Nyíregyházán viszont a maximumhőmérséklet mínusz 11,3 Celsius fok volt - mondta Jenki Szilvia.

A meteorológus arra is kitért: a következő napokban folytatódik a nagyon hideg idő. Hétfő hajnalban mínusz 13, mínusz 20 fok valószínű, de a délután órákban is csak mínusz 7, mínusz 13 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani.

A hét közepétől az éjszakák egyre csípősebbek lesznek. Az átmenetileg derült, vastag hóval borított területeken mínusz 20 fok alatti hőmérsékletre lehet számítani. Havazás hétfőn még többfelé lehet. A legtöbb hó várhatóan délnyugaton, a legkevesebb északkeleten hull majd. Kedden is inkább az ország délnyugati tájain lehet számítani havazásra, de ekkor már csökken a felhőzet.