Gyergyó csodáiról forgat a Világszám

2012-02-08 11:22:00 szorenyi.p

hírkép

Dacolva a zord időjárással Székelyföldre látogatott a Világszám stábja. Bár pontosan tudták, hogy mi vár rájuk autóba ültek és elindultak. Még a sűrű havazás előtt odaértek, de itt tényleg nem csak beszélnek a hidegről és a hóról.



Méteres hóban, mínusz 25 fokos hidegben forgat a Prima Primissima díjas Kiss Róbert Richard a székelyföldi hegyek közt. A film Gyergyó csodáiról készül. Természetesen nem csupán felvételeket készítenek, hanem alaposan belevetik magukat az ottani életbe. Sajtot készítenek, bodzaszörpöt és jófajta pálinkákat isznak. Megcsodálják a szokatlan díszítésű templomokat, medvebarlangot keresnek és szánkáznak a hóban. Mert abból van elég. Ráadásul az elmúlt napokban még több esett.

Székelyföldön az emberek nem szörnyülködnek, ha éjszakánként mínusz 25 fokot mutat a hőmérő, legfeljebb még kétszer meghúzzák a butykost, és előveszik a korcsolyákat. Nem titok, innen származik a román jégkorong-válogatott. Igen, egyetlen román születésű van a csapatban. A többi megtermett vagy mokány székely legény.

De visszatérve a forgatásra. A helybéliek felkészítették a stáb autóját a hegyi utakra is, így autentikus téli képekkel és izgalmas történetekkel térnek majd haza. Ehhez azonban előtte 11 órát muszáj autózni. Sebaj, a tél már itthon is várja a Világszám újságíróit.