Hatalmas halat fogtak ki a Tiszából!

2012-01-18 20:11:00 szorenyi.p

hírkép

50 kilónál nehezebb busát fogtak ki a Holt-Tiszából Cibakházánál. Pontosabban egy horgász hajtotta végre a hőstettet. A hal a kaland végén nem menekülhetett meg, hiszen tájidegen, ezért a helyi halőrök zsákmánya lett - írja a szoljon.hu.



Sólyom Károlynak hívják a szerencsés és egyben kiváló horgászt. Az állat 50,75 kilogrammos, 122 centiméter hosszú, és 102 centiméter kerületű volt  A zsákmányolást követően értesítette a Cibakházi Vegyesüzemi Horgászegyesület halőreit rekordlistás fogásáról. Károly az általa kifogott halakat eddig többnyire visszaengedte, de a most kifogott hal, egy pettyes busa tájidegen halfaj, emiatt nem szabad visszaengedni, így a halat felajánlotta a halőri szolgálat részére.

A helyszínre érkező halőri szolgálat vezetőjét és a halőrt is meglepetés érte. A termetes halat nem tudták a 40 kilóig hitelesített mérleggel megmérni, így egy harmadik halőrt hívtak segítségül egy nagyobb teherbírású hiteles mérleggel. A halőrök megállapították, hogy a termetes busát szabályos horgászmódszerrel fogták ki. A hatalmas busa testén sérülés nem volt, így felvették a rekordlistás jegyzőkönyvbe.