Overdose repül

2012-01-08 08:33:00 szorenyi.p

hírkép

Dubaiban versenyez Overdose. A magyar csodaló még sosem "ült" repülőgépen, de most kénytelen volt  felszállni rá.  Vasárnap reggel indult el, hogy meghódítsa az arab fővárost.



A magyar csodalovat egy négytagú stáb kíséri Dubaiba, tulajdonosán kívül egy állatorvos is velük tart, minden eshetőségre készen. Versenylovat szállítani ugyanis meglehetősen bonyolult mutatvány.

Overdose szállítására egy profi céget kértünk fel, én magam még sosem vettem részt ilyesmiben - mondta el Mikóczy Zoltán, a ló tulajdonosa. A versenylovat speciális konténerben szállítják, amiben rajta kívül még két másik lónak is helye van. A láda belsejét vastagon kipárnázzák, hogy az állat ne sérülhessen meg.

Mikóczy Zoltán, Jozef Roszival tréner és Dr. Szmodits Zsolt állatorvos egy korábbi személyszállítóval utaznak, így ők már Dubaiban várják Dózi gépét helyi idő szerint vasárnap 15.30-kor. Overdose két német ugróló társaságában repül, akik Al Maktoum sejk, Dubai uralkodója feleségének új szerzeményei - írja a ló hivatalosa weboldala.