Melegolimpia lesz Budapesten

2011-12-28 18:27:00 szorenyi.p

hírkép

Melegolimpiát rendeznek a nyáron Budapesten. Az Index értesülése szerint Berlin homoszexuális polgármestere erről levelet írt budapesti kollgájának. A német fővárosban rendezték az előző ilyen sportversenyt.



A Friss Gondolat Egyesület a hazai LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) sportszervezetek alapítójaként 2009-ben pályázta meg a EuroGames, a nemzetközi melegolimpia budapesti rendezését. A szervezet a pályázat mellé csatolta Demszky Gábor akkori főpolgármester támogató levelét és a fővárosi kulturális bizottság támogató döntését - írja az Index, amelyben további részleteket olvashat.

Az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetség közgyűlése 2009 márciusában nagy többséggel megszavazta a magyar pályázatot.

A Eurogamest 1992 óta rendezik meg minden évben, idén Rotterdam volt a házigazda. Eddig Hollandia, Németország, Franciaország, Svájc, Anglia és Dánia nagyvárosai adtak helyet az ötnapos eseménynek, Budapest az első kelet-európai főváros, amely elnyerte a rendezési jogot. A magyarországi olimpiát a tervek szerint június 27. és július 1. között tartják.