Liliomkert az óbudai Ádventen

2011-12-01 17:16:00 szorenyi.p

hírkép

Az Ádvent hétvégéin a III. kerület főterén köszönthetjük Magyarország talán leghíresebb termelői és kézműves termékeket kínáló piacát.



A Balaton- felvidéken a Káli-medence szépsége és a balatoni borok mellett immár több mint három éve a Káptalantótiban működő biopiac az egyik legnagyobb vonzerő. A Liliomkertben minden árus saját maga termeli az áruját, finom zöldségeket, gyümölcsöket, sajtokat lehet venni, de házikenyeret, bort, tejet, süteményeket s megannyi mást is. Sőt kézművesek, fazekasok, kosárfonók, bőrösök is árulják portékájukat szép számmal.

Magyarország leghíresebb termelői piaca az Ádventi időszakra Óbudára, a megújult főtéri Ádventi Vásárra költözik, s varázsolja el az ide érkező látogatókat.

A hangsúly az idei vásáron a karácsonyfa díszein és a karácsonyi sütiken lesz. Helyi kistermelők és kézművesek, anyukák és nagymamák elveszettnek hitt régi karácsonyi süteményei, valamint az óbudai gyerekek karácsonyfa díszei is a portékák közé kerülnek.Régmúlt idők piaci hangulata költözik tehát Óbuda Fő terére a káptalantóti termelők és az óbudai háziasszonyok és gyerekek által.